کد مطلب: 113192
کاهش ??درصدي مصرف سرانه بنزين/ تکذيب بنزين ? هزار توماني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 728

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمد رويانيان امروز در يک نشست خبري در ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت اظهار داشت: متوسط مصرف روزانه بنزين کشور درحال حاضر 60 ميليون ليتر و متوسط مصرف CNG نيز 18 ميليون مترمکعب در روز است.

*کاهش 25 درصدي سرانه مصرف بنزين کاهش دو برابري سرانه مصرف سوخت خودروها

وي با بيان اينکه بيش از سه ميليون خودروي گاز سوز در کشور فعال است گفت: سرانه مصرف روزانه بنزين هر نفر درسال 86 قريب به 1.1 ليتر در روز بوده که اين سرانه به 0.8 ليتر در روز رسيده و اين کار به معناي کاهش 25درصدي مصرف سرانه بنزين در کشور است.

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت اضافه کرد: مصرف روزانه خودروهاي ايراني در سال 86 قريب به 10ليتر بوده است که درحال حاضر به 4 ليتر رسيده که به معناي کاهش بيش از 2 برابري است.

وي افزود: در سال 86 بيش از 10 ميليارد دلار در سال بنزين وارده مي کرديم که اين رقم الان به نزديک صفر رسيده است و تقريبا معادل مصرف بنزين در کشور توليد مي شود و اين توليد در حال افزايش است.

رويانيان اظهار داشت: بخشي از توليد بنزين در پتروشيمي ها انجام مي شود که اگر بار اين توليد از پتروشيمي ها برداشته شده و بنزين مصرفي در پالايشگاه ها توليد شود به نقطه ي اطمينان بخش مي رسيم.

*آخرين مهلت به موتورسيکلت‌هاي شماره‌گذاري نشده براي قطع سهميه

وي به ساخت 300 جايگاه جديد CNG در آينده اي نزديک اشاره کرد و گفت: اگر موتور سيکلت هاي داخل شهرها در کشور شماره گذاري ملي نشوند، امکان حذف سهميه سوخت آنها وجود دارد.

رويانيان تصريح کرد: اکثر جرائم خرد کشور با موتور انجام مي شود و درعين حال راکب موتور سيکلت باخطر جاني مواجه است و بدون شماره گذاري از هر نوع بيمه اي محروم است.

وي با تاکيد بر اينکه توصيه مي کند تا پايان سال موتورسيکلت ها پلاک کنند، گفت: ما از اول دي نبايد به آنها سهميه مي‌داديم، اما ما به آنها فرجه داديم چنانکه هشت ميليون و 600 هزار موتور سيکلت با 7 ميليون ليتر سهميه روزانه در کشور تردد مي کنند که تنها 30 درصد آنها پلاک ملي دارند.

*جزئيات مصرف بنزين‌ سهميه‌اي در گروه‌هاي مختلف مصرف

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت در ادامه اظهار داشت: مصرف روزانه سواري‌هاي شخصي در کشور 21 ميليون ليتر، موتور سيکلت‌ها هفت ميليون، آژانس ها 1.6 ميليون ليتر، مسافر برهاي شخصي 520 هزار ليتر، آموزشگاه ها 230 هزار ليتر، تاکسي هاي شهري 3.6 ميليون ليتر، تاکسي هاي بين شهري 1 ميليون ليتر، وانت بارها 14 ميليون ليتر و آمبولانس ها و دستگاه هاي امدادي 160 هزار ليتر بنزين سهميه‌اي است.

وي افزود: بقيه مصرف 10 تا 11ميليون ليتر تا حد 60 ميليون ليتر از بنزين آزاد استفاده مي‌شود.

وي اضافه کرد: 2 ميليارد 400 ميليون ليتر ذخيره اي 400 توماني در کارت هاي سوخت وجود دارد که مصرف نمي‌شود.

*6 شهر موفق در مديريت حمل‌ونقل

رويانيان در ادامه اظهار داشت: در ارزيابي هاي مديريت شهري در بررسي اوليه 6 شهر به عنوان شهر موفق اعلام مي‌شود، تا انگيزه‌اي براي ارائه دقيق اطلاعات اين شهرها و شهرهاي ديگر باشد.

وي گفت: در ميان کلان شهرها مشهد، شيراز و قم از جمله بهترين‌ها هستند که در ابعاد توصيه حمل و نقل متوازن حرکت کردند.

رويانيان افزود: در ساير شهرها قزوين، ارديبل و زنجان و در شهرهاي اقماري تهران نيز نسيم شهر از جمله شهرهاي موفق بوده است و درباره تهران نيز بايد ارزيابي مفصل و جداگانه‌اي انجام شود.

*بنزين 5 هزار توماني را تکذيب مي‌‌کنم

وي در ادامه عرضه بنزين 5 هزار توماني را تکذيب کرد و گفت: تا پايان سال در سهميه و قميت بنزين هيچ تغييري اتفاق نمي افتد.

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت بابيان اينکه قاچاق بنزين و گازوئيل مشکل ده‌ها ساله است و سياست هاي منطقه اي روي آن تاثير دارد، گفت: کشورهاي عربي سوخت مازاد دارند و از تغيير قيمت سوخت مي ترسند، اما ايران 75 ميليون نفر جمعيت در حال افزايش دارد و ما بايد براي آيندگان و فرزندانمان برنامه ريزي کنيم.

*90 درصد کالاي کشور روي جاده‌ها و بوسيله کاميون‌هاي فرسوده جابجا مي‌شود

وي با تاکيد بر اينکه براي جلوگيري از قاچاق سوخت بايد سيستم عرضه سوخت و کنترل ناوگان را هوشمند کنيم، گفت: در منطقه يورو قوانين فراگير است و شکافي بين کشورها وجود ندارد، اما در منطقه ما و آسيا اين گونه نيست.

رويانيان تصريح کرد: گازوئيل ليتري 16 تومان بود و آن هم پس از پنجاه سال به اين قيمت رسيد، الان قيمت 350 تومان است، اما ايا اگر قيمت را به 700 تومان برسانيم قاچاق انجام نمي شود، بايد بگويم گازوئيل حتي از مرزها و کشورهاي ديگر هم به ترکيه و اروپا قاچاق مي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه با افزايش شديد قيمت هم اين مشکل برطرف نمي شود گفت: بايد به فکر مردم و حمل و نقل باشيم، چرا که بيش از 90 درصد کالاهاي ما درجاده ها و به وسيله کاميون‌هاي کهنه و پرمصرف جابه جا مي‌شود.

*درباره قيمت و سهميه سوخت 92 تصميم‌گيري نشده است/توزيع بنزين اکتان 90 در کلانشهرها

وي با بيان اينکه درباره قيمت هاي سوخت در سال 92 بايد بررسي کنيم و تصميم گرفته نشده است، گفت: بنزين در کشور ما استاندارد مطلوب و مورد انتظار را ندارد و درباره آن نبايد دروغ گفت.

وي اضافه کرد: بنزين هاي جديد کيفيت خوبي دارد و اکتان آن 95 و حتي 100 هم رسيده است، اما اين گوشه‌اي از بنزين مصرفي ما است و ما بايد اکتان بنزين را به بالاي 90 ببريم.

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت با بيان اينکه در تهران وکلان شهرها بنزين ويژه با  اکتان بالاي 90 توزيع مي شود، گفت: کيفيت بنزين تنها يکي از عوامل آلودگي است و ما بايد مصرف آن را کاهش دهيم و نياز به سفر و تعداد سفرها را کم کنيم و حمل ونقل عمومي را گسترش دهيم.

وي در ادامه اضافه کرد: متوسط اکتان بنزين در کشور بالاي 85 درصد است و بنزين مصرفي درتهران، اصفهان، مشهد اکتان بالاي 90 دارد، اما اين به تنهايي کار آمد نيست، چرا که به هر حال مشکل اصلي آلودگي در تهران خودرو ها هستند و 70 درصد آلودگي به آنها مربوط مي‌شود.

*سهميه سوخت خودروهاي جديد بالاي 1800 سي‌سي از ماه آينده حذف مي‌شود

رويانيان در پاسخ به پرسش فارس اظهار داشت: ما به موتور سيکلت ها فرصت آخر را داديم، چرا که در کلان شهرها بسياري از افراد زندگي خود را از طريق موتور تامين مي کنند و با پايان يافتن اين فرصت احتمال حذف سهميه موتورهاي پلاک نشده زياد است.

وي افزود: سهيمه خودروهاي جديد ساخت داخل بالاي 1800 سي سي از ماه اينده حذف مي‌شود، يعني پس از تحويل از کارخانه به آنها سهميه‌اي تعلق نمي‌گيرد.

*سهميه گازوئيل خودروهاي عبوري از مرز با خودروي در حال تردد در داخل متفاوت مي‌شود

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت اضافه کرد: جريمه خودروهاي وارداتي بالاي  مصرف 6 ليتردر 100 کيلو متر را افزايش مي‌دهيم و نصب سيستم هوشمند ايجاد تغييرات در جايگاه ها و تغيير کلاس ماشين ها در مناطق مرزي را در دستور کار داريم.

رويانيان توضيح داد: خودرويي که از مرز تردد مي کند با خودرويي که تنها در داخل تردد مي‌کند، متفاوت است و ما بايد آنهارا از هم جدا کرده و سهميه‌اي متفاوتي به آنها بدهيم.

وي تاکيدکرد: قاچاق داخلي هم نبايد شکل بگيرد، يعني گازوئيل نبايد از حوزه مصرف خود خارج شود.

رويانيان تصريح کرد: راهکار اصلي  غلبه بر قاچاق يکسان سازي قيمت سوخت در دو سويه مرزهاست، اما اين کار فشار بالايي روي مردم و اقتصاد ايجاد مي کند.


 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html